Showing posts from April, 2008Show all
.:Wanita:.

.:Mohon Keredhaan Nya:.

SURAT CINTA Hayatilah isi kandungan surat ini sambil meminum segelas teh tarik dan sekeping biskut 'meri' yang telah masuk hangin.................... Ini sekadar gurauan dan boleh juga di ambil sebagai pengajaran... kelu…

.:Untuk Semua Lelaki Yang Pernah Ku Cintai:.

Untuk semua lelaki yang pernah kucintai… Ada musim yang terindah dalam hidupku Ada cinta dalam tangisku Ada lagu dalam senduku Sedetik kenangan di musim lalu… Untuk lelaki-lelaki yang pernah hadir dalam hidupku… Perlu kau tahu da…

Salam ceria.... Sudah Lme aku tak coret2 kat blog nie... sje jer aku letak koleksi novel yang aku dah bace.... hehehehehehe sekadar juadah buat teman2 yang suke bce buku.... Sekarang hidup aku biasa jer... aku malas nak pikirkan …

.:Rindu Cintaku:.

Sinopsis Belakang buku: Izzah tercari-cari ketika dirinya hilang ingatan. Mimpi-mimpi ngeri tentang suaminya berkunjung datang dalam kotak minda menambah kekeliruan, menjadikan dia kedinginan dalam cinta Hariz yang sentiasa memb…

.:Arjuna Hati:.

Ringkasan : Engkaukah itu dalam tidurku? Engkaukah jua dalam jagaku? Novel ini merupakan satu percubaan utk menjelajah masalah dan pengalaman merentas budaya, bukan di kalangan penduduk Malaysa tetapi di antara orang Melayu dgn o…

.:Cinta Pertama:.

Sinopsis : CINTA PERTAMA Dia lelaki tampan yang mempunyai segala-galanya. Namun dia juga insan biasa yang punya kekurangan. Dia tidak sesekali percaya pada cinta. Bagi dia cinta suci hanya sekadar omongan yang tidak pernah menja…

.:Setia Menanti:.

Sinopsis : SETIA MENANTI Pandang pertama telah memutikkan cinta di hati Adrina terhadap Akid Ajmal. Malangnya, lelaki itu memilih Fatihah sebagai kekasihnya. Adrina memujuk perasaannya agar melupakan lelaki itu. Bertahun-tahun di…

.:Adam Dan Hawa:.

Sinopsis : ADAM & HAWA AIN HAWANI, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan, timbul prasangka buruk, menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam…

.:Tak Semanis Impian:.

Sinopsis : TAK SEMANIS IMPIAN NORJINAH... bahagianya sekejap cuma. Kini, kasihnya bersama Razif digugat orang ketiga. Sekeping kad luahan cinta seorang gadis untuk Razif, meraih air matanya. Benarkah suaminya menjalin hubungan su…

.:Tak Seindah Mimpi:.

Sinopsis : TAK SEINDAH MIMPI Kekosongan jiwa Razif bagaikan terisi melihat kemesraan orang gajinya, Norjinah melayani kerenah anak-anaknya. Norjinah bagaikan sinar yang membawa cahaya bahagia dalam hidup Razif. Dia hampir dapat m…

Rentetan Perkahwinan rahsia antara Izzah dan Hariz di Ombak Rindu dipanjangkan lagi di dalam 'Cinta....Tiada Akhirnya.Kehidupan menjanjikan segalanya. Pahit, manis, suka dan duka. Satu perjalanan anugerah dari Maha Pencipta y…

.:Sehangat Asmara:.

Sinopsis : SEHANGAT ASMARA Kamilia Najwa & Zainal Arief. Pandang pertama mereka memutikkan cinta dan berakhir dengan perkahwinan di London tanpa restu keluarga. Namun, badai asmara mereka sentiasa membakar di sebuah bilik kec…

.: Kau Laksana Bulan:.

Sebenarnya dah lama aku baca novel ni, tapi tak sempat nak update dalam blog. Aku suka baca novel nie sebab ia ceritakan kisah hidup aku dalam cinta dan keluarga. Walaupun masa tu aku tak terfukur nak baca kerana mcm tak best…