He he he he...
banyak kisah yang diceritakan dan nora dengar tentang cerita orang yang sedang bercinta nie. Macam-macam yang berlaku.
Setiap orang tu memang la punya pengalaman hidup masing-masing.
Ada yang bercinta dari bangku sekolah sampai le kawin.
Tak de orang lain dah....
Maklumlah itulah buah hati pengarang jantung sampai mati....
Fuuuyyooooooooooooooooooo
simplenyer cerita hadup dia kan..

Ada orang tu malas pulak nak bercinta.
Satu mungkin sebab malas nak cari ataupun tunggu orang approach...
sabar je lah kan... tak kira ler lelaki ke pompuan ke.
Kalau jantan macam tu teruk ler...

Tapi nora rasa orang pompuan pun kene le pandai ngorat jugak.
Sebab ada jugak jantan yang takut pompuan.
Kadang-kadang tu nampak je badan macho tapi bila depan pompuan lembik kepala lutut sehhh.

Ada pulak tu bercinta sakan, lepas tu kahwin plak dengan orang lain.
Ayakkkkkkkk!!!..
nak buat macam mana dah jodoh...
Ada tu bercinta tapi bukan satu, malah dua, tiga, empat, dan lima ehh banyak lagi pon ade.. perghhhh emmang dasyattt sehhhhh...
he he he he DASYAT ek manusia nie.....

Tapi itulah perasaan yang tak siapa dapat menduga dan jangkakan...
Ada pada keyakinan mulut namun hakikat yang berlaku berbeda...
Bahagia akan di kecepai jua walaupun peritnya lebey banyak terasa namun sebagai manusia dan makhluk Allah perlulah bersyukur dan Redha...



mcm aku nielah nak merasa cebisan kemanisa & kebahagiaan
amatlah payah.. tapi perlu jugak bersabar
sabar
sabar
insyaAllah
dan hanya mampu begini




Hye hye hye… Ucapan selamat ulang tahun nie sebenarnya pada 18.11.2010 bersamaan hari khamis yg lalu.. Cuma baru nie nora mampu menyiapkan n3.. Sedey sgt sebenarnya memandangkan keadaan masa yg tidak mencukupi dan keadaan line internet yg sangat2 semput terhegeh2 mcm siput sedut…

Selamat Ulang Tahun Kelahiran buat Abah tersayang & adeq terchenta.
Abah genap 54 tahun & adeq genaplah 21 tahun. Semoga abah di panjangkan umur & dimurahkan rezeki. Dan buat adeq semoga lebih matang dalam harungi kehidupan & dimurahkan rezeki…




18 November jugak adalah tarikh nora kemalangan & last day kerja di Microtel System (M) Sdn Bhd. Tapi 18.11.2009 lah ye 1 tahun yg lepas ada story jugak pada tarikh nie yg mana kenangan yg nora xboleh lupakan. Sepanjang 26 thn nora menunggang/membawa motor inilah kali pertama nora accident.. Semua nie ada hikmahnya kan.. Maklumlah masa tu hati xtenteram dek kerana tak mahu kerja gomen yang mengkehendaki nora lapor diri di Putrajaya pada 19 November 2009. Malam tu after meeting di Sg. Ramal, Kajang nora sampai rumah then keluar smula.. balik pula jam 4.00 am.. on the date day mse otw g kerja pg tu xsangka nora telah dilanggar.. Dah jatuh & sempat tgk keadaan diri syukur sgt sbb xde calar balar juz luka sikit di kaki.. nora takut if kne jahit2 nie.. Sempat bawa moto balik rumah.. Tapi xblh gerak dank e klinik kne plak ke Hospital Kajang.. Hamikk ko terdapat tulang yg patah.. OMG nampak xteruk.. skali kne simen kaki sampai ke lutut…
So pada 19.11.2009 dgn kaki bersimen & bertongkat nora lapor diri juga di Putrajaya.. Ngeeee hati nie Allah je tahu mase tu.. Selesai semua baru dapat taw nora posting ke SMK Palong 7, sekolah nora belajar dr Ting. 1 – 5 dlu.. MasyaAllah lg r memberontak hati nie.. Arghh kne balik kampung gamoknye.. kne dok kampung lah mcm nie..
Then 20.11.2010 genaplah 1 thn nora bekerja sbg kakitangan awam kerajaan as a pembantu tadbir di sekolah.. ada story jugak nora mula2 involve kje nie.. seminggu migran ngadap kewangan yg bermasalah kat skolah nie…


Next episode akan di laksanakan bout my work..
So see u ols next episode Okeh.. hehehehhe