Don't Let Me Down

Saturday, August 13, 2016

Salam kesayangan...



Sejak akhir-akhr ni emosi nora sering terganggung. Barangkali rindu dengan kesayangan beta Nur Izarra Qistina.

Kesayangan beta Nur Izarra Qistina
 Last jumpa my dotter raya hari tu and sekarang agak sibuk sedikit. Tak rindu???

Tipulahkan kalau tak wujud rasa rindu. Anak kot, masakan tak rindu...

Senang cerita hari-hari nora akan call zarra. Even zarra tidak mahu bercakap dengan ummi dia. Rindu... terus terang nora kata hanya ALlah yang tahu perasaan ni.

Ada yang pertikaikan...
Kenapa hantar anak dekat kampung?
Kenapa tak balik tengok anak?
Kenapa tak ambil dan jaga anak?

Ermmm, andai kalian berada di tempat nora mungkin kalian akan faham... Dan nora tidak minta untuk orang faham situasi nora.

But, siapa nora nak salah kalian dari terus berkata-kata. Hanya keluarga tempat nora sandarkan. Walau jauh disudut hati ini, perasaan seorang ibu pasti ingin selalu belai anaknya. Sebab itu bila terbaca di news feed FB rakan-rakan kongsikan cerita bersama anak, pasti perasaan tu datang secara automatik. Rindu. Rindu sangat.

Siapa tak nak kan, balik kerja tengok anak, dakap anak, belai anak, suapkan anak, mandikan anak.. Rindu, rindu nak buat semua tu. Tapi... biarlah hanya ALlah yang tahu apa yang nora lalui sekarang ni.

Ok emo pula nora time ni...  Lap air mata sekejap.

Tiba-tiba melalut kan, walhal nak share pasal lagu yang tengah hot sekarang ni. Nora pun asyik ulang dengar dan tengok video lagu Don't Let Me Down dari  The Chainsmokers ft. Daya dan juga lagu Terakhir dari Sufian Suhaimi. Dua-dua lagu ni memang sedap dan menyentuh hati.

Jom layan video lagu Don't Let Me Down & lagu Terakhir. Korang juga boleh download mp3 pada link di bawah.



"Don't Let Me Down"(feat. Daya)

Crashing, hit a wall

Right now I need a miracle

Hurry up now, I need a miracle
Stranded, reaching out
I call your name but you're not around
I say your name but you're not around

I need ya, I need ya, I need you right now

Yeah, I need you right now
So don't let me, don't let me, don't let me down
I think I'm losing my mind now
It's in my head, darling, I hope
That you'll be here, when I need you the most
So don't let me, don't let me, don't let me down
D-don't let me down

Don't let me down
Don't let me down, down, down
Don't let me down, don't let me down, down, down

Running out of time
I really thought you were on my side
But now there's nobody by my side

I need ya, I need ya, I need you right now
Yeah, I need you right now
So don't let me, don't let me, don't let me down
I think I'm losing my mind now
It's in my head, darling, I hope
That you'll be here, when I need you the most
So don't let me, don't let me, don't let me down
D-don't let me down

Don't let me down
Don't let me down, down, down
Don't let me down, down, down
Don't let me down, down, down
Don't let me down, don't let me down, down, down

Ooh, I think I'm losing my mind now, yeah
Ooh, I think I'm losing my mind now, yeah

I need ya, I need ya, I need you right now
Yeah, I need you right now
So don't let me, don't let me, don't let me down
I think I'm losing my mind now
It's in my head, darling, I hope
That you'll be here, when I need you the most
So don't let me, don't let me, don't let me down
Don't let me down

Yeah, don't let me down
Yeah, don't let me down
Don't let me down, oh, no
Said don't let me down
Don't let me down

Don't let me down
Don't let me down, down, down


DOWNLOAD MP3 (drop down audio MP4)




"Terakhir"

Mengapakah kita selalu berjauh hati
Selalu sendiri dan terasa hati
Apakah kita tak sehaluan lagi
Berat bagiku
Berat bagiku

Apakah salahku
Kau buatku begini
Selalu sendiri...tinggal sendiri
Cinta yang ku pinta
Kau balas dengan dusta
Berat bagiku..melepaskanmu...

Bukan mudah bagiku untuk melalui semua ini
Pabila kenangan kita mengusik jiwa dan hati
Kala malam tidurku tak lena mengenangkanmu
Ku cuba pertahankan...

Separuh jiwaku hilang ikut terbang berasamamu
Episod cinta hitamku kini berulang kembali
Berulang kembali mnguasai diriku ini

Oh tuhan
Kumahu yg terbaik
Terbaik buatku
Insan kerdil ini

Oh tuhan
Noktahkan kehilangan ini
Munculkan dia
Dia terakhir buat diriku


DOWNLOAD MP3 (drop down audio MP4)

You Might Also Like

2 ♥sweetcream♥

  1. Awwa...paham sangat situasinya :( tak semua org sama..kan?

    Harap awak dapat lepaskan rindu dendam k..sabar..pelan pelan pujuk hati k..awak kuat :(

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿